Hoe werkt een psycholoog?

Uw eerste vraag is wellicht ‘Hoe werkt een psycholoog nu eigenlijk?’. We vertellen u stap voor stap hoe het werkt.

Onze professionals creëren een veilige gespreksomgeving en zorgen voor een prettige sfeer. Elke behandeling begint met een uitgebreide intake en enkele persoonlijke gesprekken. Het is belangrijk dat we uw problematiek goed doorgronden. Daarna maken we in samenspraak met u een behandelplan op maat. We formuleren ook de doelen waar we naar toe gaan werken in de behandeling. Het is mogelijk dat diagnostisch onderzoek nodig is om de klacht helder te krijgen.

Wat verwachten we van u?

Het klinkt u aan het begin van een behandeling misschien vreemd in de oren, maar de sleutel naar succesvolle positieve gedragsverandering heeft u grotendeels zelf in de hand. U gaat, eventueel samen met een naaste, met door ons aangereikte kennis en tips aan de slag en u gaat oefenen en uitproberen. Hierbij ondersteunen we u met een online tool, genaamd Minddistrict, waarop u na aanmelding kunt inloggen via deze website.

Om terugval te voorkomen bieden we u een (online) plan aan voor terugvalpreventie. We streven in elke behandeling naar zelfredzaamheid.

>> Ik meld me aan en dan?